Успешно представљена понуда Бајине Баште на Сајму туризма у Београду

Успешно представљена понуда Бајине Баште на Сајму туризма у Београду

На 40. Међународном сајму туризма у Београду који се одржао до 22. 25. фебруара успешно је представљена комплетна понуда дестинације Тара Дрина Бајина Башта. На штанду Бајине Баште од 66 квадрата у оквиру сајамског простора Туристичке организације регија Западна Србија презентовали су се сви најважнији субјекти из туризма наше општине.

По први пут наш штанд је био подељен по сегментима па су поред централних пултова туристички субјекти имали своје штандове који су били подељени по типу излагача и то на: хотеле, туристичке агенције, приватни смештај, активни одмор и произвођаче. Национални парк Тара је такође у оквиру нашег штанда имао посебан пулт где је презентовао своју понуду.

Поред министра туризма Расима Љајића који је био посетилац нашег штанда и бројне друге јавне личности су били гости нашег простора за презентације на овогодишњем сајму. Дражен Жерић Жера, фронтмен групе Црвена Јабука, је провео дуже време на нашем штанду дружећи се са посетиоцима а њему је уручена и прва званична мајица 25. Дринске регате. Овај сајам је искоришћен да се представи део програма сребрне Дринске регате као и да се објави пуштање у продају прве колекције званичних мајица јубиларне 25. Дринске регате.

У суботу је одржана промоција 5. Башта феста а присутне су са овим значајним фестивалом упознали директор фестивала Јован Јелисавчић, уметничка директорка Маја Шуша, селектор филмског програма, редитељ Никола Љуца и глумац Славен Дошло који је и промо лице фестивала. Током промоције екипи Башта феста су се придружили и глумци и пријатељи фестивала Марија Бергам, Милица Гојковић, Ива Кевра и Милош Ђуровић да би по завршетку обраћања јавности дружење било настављено на штанду Бајине Баште.

Штанд Бајине Баште је као и претходних година био у централном делу хале 4 Београдског сајма а посета је била изузетна за све дане трајања сајма. Туристички субјекти из Бајине Баште су направили бројне контакте који ће своје ефекте показати већ током ове сезоне а поред агенција било је велико интересовање и посетилаца за активности и боравак на простору наше општине.

Међународни сајам туризма у Београду, као водећу туристичку манифестацију у овом делу Европе, искористила је и Туристичка агенција Таратурс из Бајине Баште да представи јавности једну од највећих промотивних акција које су икада организоване у региону Подриња и западне Србије. Уручивањем прве позивнице директорци Туристичке организације Србије Марији Лабовић од стране власника и директора агенције Горана Глишића почело је представљање промотивног програма „Чаробни прстен 2018″.

Поред Таратурса од туристичких агенција из Бајине Баште своју понуду су представили Шарм Турс и Тара Инфо. Од хотела на штанду су били представници Војне Установе и Цептер хотела дрина. Најбоље српске ракије ББ Клековача и Стара Песма су такође биле присутне на делу штанда где смо промовисали произвођаче док су од приватног смештаја најзапаженији наступ имали објекти Српски цар и Дринска бајка.  Активан одмор је у пуној мери презентовао „Green Bear“ а и трка „Трибалион“ је на овом сајму презентована јавности.

На овом сајму премијерно је представљен и нови каталог дестинације Тара Дрина Бајина Башта који је урађен у јавно приватном партнерству. На Сајму је током промоције 25. Дринске регате посебан акценат стављен на безбедност а свим посетиоцима штанда су дељени флајери са обавезним упутствима за све учеснике регате која су ове године детаљно усаглашена са представницима Одсека за инспекцијске послове безбедности пловидбе Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.