ТИЦ Бајина Башта и ове године у акцији „Сат за нашу планету“

ТИЦ Бајина Башта и ове године у акцији „Сат за нашу планету“

У суботу 24. марта у Србији ће се по десети пут одржати акција “Сат за нашу планету” симболичним гашењем светла од 20:30-21:30. WWF одржавањем ове акције жели да укаже на последице климатских промена, али и моћ појединца да допринесе њиховом ублажавању.

Акцију “Сат за нашу планету”, у свету познату као Earth Hour, до сада је на глобалном нивоу подржало преко 7000 градова из 178 земаља. Међу њима су и 91 град и општина у Србији. Организатори очекује да ће јубиларна десета акција “Сат за нашу планету 2018” да уједини још већи број градова, институција, организација, компанија и појединаца.

WWФF позива све градове и општине да се укључе у ову акцију тако што ће у суботу, 24. марта, од 20:30 до 21:30 искључити јавну и декоративну расвету која осветљава главне знаменитости града или тргове. Један сат који проводимо у мраку подсетник је да морамо осигурати одрживу будућност наше планете.

Акција “Сат за нашу планету” настала је 2007. године у Сиднеју, када је 2,2 милиона људи и више од 2000 компанија угасило светла на сат времена како би дали свој глас против климатских промена. Само годину дана касније акција је постала глобални покрет са више од 50 милиона људи из 35 земаља који су се придружили акцији.

Туристички инфо центар Бајина Башта ће и ове године у сарадњи са удружењем Биос Бајина Башта учествовати у овој акцији. Поред симболичног искључења светла на сат времена у нашем инфо центру и сувенирници током ове седмице промовишемо акцију „Сат за нашу планету“ како у самом објекту тако и на друштвеним мрежама наше Установе.