Свечано обележавање Дана државности Србије

Свечано обележавање Дана државности Србије

Као што је постало традиција Спортско-туристички центар „Бајина Башта“ и ове године ће свечано обележити Дан државности наше земље. Поред уобичајених поклона којима дарујемо туристе и посетиоце у нашем Туристичком инфо центру припремили смо и друга изненађења за све који нас посете у време држаног празника.

Подсећамо да се Дан државности Србије слави 15. фебруара на велики хришћански празник Сретење Господње  у знак сећања на дан када је 1804. у Орашцу почео Први српски устанак и на дан када је 1835. године у Крагујевцу проглашен први устав модерне српске државе. Ова два догађаја из наше историје која су се догодила истог датума ударили су темеље савремене српске државе и тим поводом се празнично обележавају 15. и 16. фебруар.

 

Поред поклона у виду сувенира, мапа и других производа са обележјем наше општине у празнично декорисаном Туристичком инфо центру за време празника нас очекује и постављање промо паноа Бајине Баште за фотографисање. Нацртани мотиви кућице на Дрини и сплавара ће свакако бити још једна лепа успомена на посету Бајиној Башти.

 

Уобичајено ће у Туристичком информативном центру и сувенирници током празничних дана на видео-биму бити репродуковани садржаји везани за Дан државности и историју Српске револуције а у нашој понуди је стандардно велики број разноврсних сувенира са мотивима из српске историје као и застава Србије. Туристички информативни  центар и сувенирница у Бајиној Башти ће од 15. до 18. фебруара радити у времену од 11 до 18.