Програм 25. Дринске регате

Програм 25. Дринске регате

25. Дринска регата ће се одржати од 18. до 22. јула а бројне посетиоце очекују различити садржаји у пет дана трајања манифестације.

Нешто новo у односу на претходне године је организовање изложбе посвећене дринским сплаварима. Имајући у виду да је Дринска регата настала на традицији сплаварења Зелеником званични почетак јубиларне манифестације биће отварањем изложбе „Дрински сплавари“ у галерији Установе „Култура“. Изложба ће бити отворена у среду, 18. јула у 19 часова а затим се у центру града одржава концерт Јелене Томашевић.

24. Дринска регата Фото: Ненад Марић

Промена у односу на претходне године је и да ће чувени фестивал Мост Фест који се од 2007. године одржава у оквиру манифестације трајати један дан и то у вечерњим сатима после спуста у суботу, 21. јула. У оквиру Мост Феста наступаће група Црвена Јабука, Ален Исламовић, бајинобаштански Рок у поноћ и овогодишњи победник Бунт рок фестивала.

Главна музичка звезда 25. Дринске регате је Светлана Цеца Ражнатовић која ће на излетишту Рача одржати велики концерт у петак, 20. јула. Предгрупа на концерту поред Дрине биће бајинобаштански бенд Џубокси.

Четвртак је традиционално резервисан за такмичење у припремању рибље чорбе поред реке Врело у Перућцу. Овај део манифестације сваке године привлачи све више такмичарских екипа и посетилаца па ће уз пригодан музички програм овде бити централно дешавање другог дана Дринске регате.

Скокови са моста су традиционално у петак од 17 часова а за све дане трајања манифестације у центру града ће се одвијати Сајам сувенира, меда, ракија и домаће радиности.

Претпродаја улазница за концерте у оквиру Мост Феста и концерт Светлане Ражнатовић почиње 08. јуна у Туристичком инфо центру у Бајиној Башти. Цена комплета улазница у претпродаји биће 600 динара док ће у редовној продаји цена карата бити 600 динара за Цецин концерт и 600 динара за концерте у оквиру Мост Феста.

Више информација о манифестацији и детаљан програм можете погледати на www.regata.rs или контактирати наш Туристички инфо центар Бајина Башта путем телефона 031/866903.