Видиковац Капија Подриња

Видиковац Капија Подриња

Општина Бајина Башта је позната по бројним културним и природним атракцијама међу којим видиковци заузимају посебно место. До сада смо се пре свега поносили прелепим видиковцима у Националном парку Тара а ових дана добили смо још један уређен и атрактиван видиковац за све посетиоце наше дестинације. Видиковац Капија Подриња од ове седмице је у пуном сјају и спреман за бројне госте наше општине који годинама застају на овом месту да се диве лепоти природе и да уживају на чистом ваздуху.

14797501_10202344348806196_1972735725_n

Капија Подриња се налази на планини Повлен, уз сам магистрални пут Ваљево – Бајина Башта, на месту где се путник из правца Ваљева први пут сусреће са пејзажом дринске долине и околних планина. Локација на којој је изграђен видиковац је одувек атрактивна за све туристе и пролазнике на овом делу пута а чим је изграђен плато видиковца још већи број аутомобила се свакодневно овде зауставља.  Поред платоа који је у комбинацији дрвене и бетонске конструкције на металним стубовима, испред видиковца су постављене клупе, простор за паркинг насут  шљунком и засађене саднице тује.

Видиковац Капија Подриња је уређен у оквиру пројекта Туристичке организације Западне Србије заједно са још девет локација на простору ове туристичке регије. Средства за ову намену су добијена путем конкурса при Министарству туризма а на основу достављених пројекта видиковаца од стране локалних туристичких организација. У општини Бајина Башта ће такође у оквиру овог пројекта бити постављен панормски двоглед на најпознатијем и најлепшем видиковцу у Србији – Бањској стени у Националном парку Тара.