Како до нас

Како до нас

Општина и град су повезани асфалтним путевима регионалног значаја, преко превоја Дебело Брдо (1090 м НВ), са Ваљевом и даље до Београда; долином Дрине према Љубовији и Шапцу; преко превоја Кадињача (880 м НВ) према Ужицу. Добро је развијена и углавном асфалтирана мрежа локалних сеоских путева.
Општина БајинаБашта се протеже уз реку Дрину. Удаљена је од Београда 170 км и налази се уз саму границу са Босном и Херцеговином, од које је одвојена реком Дрином. Ибарска магистрала се налази у близини општине, што је повезује друмским путем са Београдом и Војводином, који су значајна тржишта за пласма производа из овог краја. Са јужне стране општина БајинаБашта се налази у близини Мокре Горе, Златибора и Златара и саобраћајно је повезана са њима, што омогућава стварање синергетских ефеката између ових подручја. Железнички саобраћај није развијен на подручју општине БајинаБашта и она се не налази на важним железничким трасама.

Што се тиче ваздушног саобраћаја, општина БајинаБашта се налази у близини аеродрома Поникве, за који постоје могућност и пројекти да се оспособи за путнички саобраћај.

Бајина Башта - карта

Погледајте наш крај и на Гугл мапи


Прикажи већу мапу