Едукативна сликовница „Упознајте Бајину Башту и Тару“

Едукативна сликовница „Упознајте Бајину Башту и Тару“

Пионирски подухват Спортско-туристичког центра „Бајина Башта“ са издавањем специјалних туристичких материјала за најмлађе бележи изузетан успех. Интерактивну сликовницу „Упознајте Бајину Башту и Тару“ поред Туристичког инфо центра Бајина Башта сада можете купити и у центрима за посетиоце Националног парка Тара у Бајиној Башти и на Митровцу на Тари као и у књижари „Линеа“ у нашем граду. Сви заинтересовани за продају ове сликовнице могу нам се обратити на мејл turizam@taradrina.com или доћи у ТИЦ Бајина Башта да договоримо сарадњу.

IMG_20170424_082140

Основна намена сликовнице је да се на адекватан и методички примерен начин најмлађи упознају са знаменитостима туристичке дестинације Тара Дрина Бајина Башта. Аутори материјала су др Сања Благданић, доцент на Учитељском факултету у Београду и Наташа Маринковић, професор разредне наставе у ОШ „Свети Сава“ у Бајиној Башти док је издавач Установа Спортско туристички центар „Бајина Башта“.

Туристичка едукативна сликовница је пре свега намењена деци узраста од 6 до 11 година а омогућава им да упознају различите знаменитости Бајине Баште кроз интерактивне задатке као што су ребуси, слагалице, доцртавање половине цртежа, грађење нових речи, тумачење народних изрека и још много тога. Кроз занимљиве задатке деца ће сазнати порекло назива Бајине Баште, које рибе настањују Дрину, причу о сплаварењу и Дринској регати, о Јосифу Панчићу, краљу Драгутину Немањићу и манастиру Рачи и још много тога.

Ово је први материјал који је урађен за подручје дестинације Тара Дрина Бајина Башта а да је посвећен деци школског узраста. Основни циљ целог пројекта је да се на примерен начин код најмлађих посетилаца Бајине Баште популаришу туристички потенцијали, историјске, природне и културне знаменитости овог краја.