Дринска регата је „НАЈБОЉЕ ИЗ СРБИЈЕ“

Дринска регата је „НАЈБОЉЕ ИЗ СРБИЈЕ“

Привредна комора Србије у сарадњи са Министарством трговине, туризма и телекомуникација и у 2016. спровело је акцију „Најбоље из Србије“, у оквиру које су изабрани најуспешнији робни и корпоративни брендови на домаћем тржишту, као и најбољи извозници, манифестације и стартап предузећа. Праву учешћа у акцији имала су сва предузећа која послују у Србији, конкуришући за признање у одређеним категоријама, зависно од делатности, порекла предузећа и бренда.

IMG_20170202_194121

Од почетка акције прошло је 12 година. Сада већ давне 2004. године покренута је акција под називом „Најбоље робне марке Србије“, која од 2008. године мења назив у „Најбоље из Србије”, како би се проширио опсег номинација. Основни циљ због којег је покренута био је допринос афирмацији домаћих компанија и производа који су по квалитету, цени и осталим елементима, равноправни светским конкурентима. Организатори дуги низ година били су Привредна комора Србије, Министарство трговине, туризма и телекомуникација (као и претходна надлежна министарства за област трговине, потрошача и тржишта) и Привредни преглед.

Посебну „тежину“ овој награди даје и стручни жири који одлучује о добитницима. Ова године „Најбоље из Србије“ изабрали су Марко Чадеж, председник Привредне коморе Србије – председник Жирија, Расим Љајић, Потпредседник Владе Републике Србије и министар трговине, туризма и телекомуникација, Горан Кнежевић, министар привреде у Влади Републике Србије, др Горан Петковић, професор Економског факултета у Београду, др Саша Вељковић, професор Економског факултета у Београду, Вера Вида, председница УО Центра потрошача Србије, Анђелко Трпковићизвршни директор „Publicis One“, Драган Бујошевић, генерални директор „РТС“, Ратко Дмитровић, генерални директор „Новости“ и Ивана Лакић, главни и одговорни уредник „BizLife“.

IMG_20170202_191405

Овогодишњи добитник награде „Најбоље из Србије“ у категорији Најбоља туристичка манифестација у функцији промоције Србије је Дринска регата Бајина Башта!  Свечана додела признања „Најбоље из Србије“ одржана је 02. фебруара у конгресном центру „Мастер“ Новосадског сајма а признање за Дринску регату уручио је Расим Љајић, Потпредседник Владе Републике Србије и министар трговине, туризма и телекомуникација. Том приликом министар Љајић је свима топло препоручио да дођу на Дринску регату јер је се он и лично уверио у квалитет ове манифестације. Награду је у име Спортско турстичког центра „Бајина Башта“ примио Дејан Млађеновић, директор ове Установе.

IMG_20170203_085353

– Ово је заиста велико признање за нас. Дринска регата је у 2016. години добила два најпрестижнија признања из области туризма, Туристички цвет који додељује Туристичка организација Србије и ево сада и признање „Најбоље из Србије“. Изузетно смо поносни на ове награде, заиста је важно што су ово признања која додељују највише државне институције када је реч о туризму, што је знак да је Дринска регата коначно и дефинитивно сврстана у ред најуспешнијих манифестација у земљи. На нама је да и даље радимо на што бољој организацији регате јер ова признања нас обавезују на то. – кажу у Служби за туризам Спортско туристичког центра „Бајина  Башта“.

13

Дејан Млађеновић, директор С.Т.Ц „Бајина Башта“ поводом добијања још једног престижног признања је изјавио да је ово успех свих Бајинобаштана јер је цео град на ногама тих дана и сви функционишу као један тим. „Ове награде ћемо искористити да још више унапредимо манифестацију али и да подигнемо препознатљивост целе дестинације како у Србији тако и шире“.