Богојављенско пливање за Часни крст одржано на језеру Перућац

Богојављенско пливање за Часни крст одржано на језеру Перућац

У присуству око хиљаду посматрача на дринском језеру Перућац, уз учешће 14 такмичара, обављено је надметање у пливању за Часни крст. Победио је најстарији учесник Милорад Костић (52), жандармеријски инструктор.


– Ово ми је први пут да пливам за Часни крст, надам се не и последњи. Била ми је част да учествујем у тој манифестацији – рекао је Милорад Костић.

За пливање се пријавио 21 такмичар. Лекарску контролу прошло је њих 14. Осим победника Милорада Костића, пливали су Иван Цаковић, Игор Радовановић, Данило Огњановић, Милован Ђуришић, Мирослав Перишић, Александар Бекчић, Борко Бабић, Димитрије Младеновић, Саша Грба, Милан Обрадовић, Петар Први Вучковић, Слађан Благојевић и Марко Радичевић.
Пре почетка пливања обављено је освећење крста. Учинили су то свештеници бајинобаштабнске цркве Милинко Лукић и Владимир Васиљевић. Потом су одважни пливачи скочилли са понтона и запливали ка крсту.


Победник је добио пехар, златник, часовник, медаљу, икону и диплому. Уједно му је ту урачуната и награда предвиђена за најстаријег учесника. Часовником, иконом, медаљом, дипломом и мајицом је награђен најмлађи учесник Марко Радичевић (22). Златник и часовнике даривала је Златара М из Бајине Баште власника Душка Мандића. Остали учесници добили су иконе, дипломе и мајице, као и сви они који су желели да пливају, али им лекарска комисија није дозволила. Награде је у име СТЦ уручио Раде Сарић. Организатор је посебне захвалнице доделио Месној заједници Перућац, Жандармерисјкој јединици, Црквеној општини Бајина Башта и Златари М.