Бајина Башта на Међународном сајму туризма у Београду

Бајина Башта на Међународном сајму туризма у Београду

На овогодишњем 40. Међународном сајму туризма у Београду који траје од 22. до 25. фебруара, Бајина Башта ће свој промотивни штанд од 66 квадрата имати у хали 4 у оквиру штанда Туристичке организације регија Западне Србије.

Као што је била пракса и претходних година на штанду Установе Спортско туристички центар „Бајина Башта“ заједно ће наступити сви најзначајнији туристички субјекти са територије Бајине Баште а посетиоце нашег штанда очекују бројне новости и изненађења.

На једном месту посетиоци ће имати прилику да виде понуду Националног парка Тара, свих туристичких агенција из Бајинe Баште, хотела и категорисаног смештаја, да упознају најпознатије брендове ракија из овог краја, као и да се упознају са могућностима за бројне активности у природи које пружа наша дестинација.

Посетиоце штанда Бајине Баште очекује велики број нових промотивних материјала од којих је назначајнији заједнички каталог дестинације који своју премиеру има на овом сајму, затим све информације на једном месту, презентације и дегустације бајинобаштанских специјалитета.

Штандом Бајине Баште доминира фотографија Дринске регате a на лед екрану ће бити презентовани бројни видео снимци који на најлепши начин презентују широку туристичку понуду Бајине Баште.

Током овог сајма са посетиоцима нашег штанда ће се дружити музичари које ће наступати на овогодишњем Мост Фесту у оквиру Дринске регате а централна конференција за медије поводом Дринске регате ће бити у суботу, 24. фебруара у 14 часова. Том приликом ћемо премијерно представити програм 25. Дринске регате са гостима који ће причати како о главном делу манифестације који се дешава на води тако и о пратећем музичком и другом забавном програму. Такође премијерно ће бити представљен и промо видео манифестације, званичне мајице 25. Дринске регате као и штампани промо материјал са обавезним упутствима за учеснике регате а који је ове године детаљно усаглашен са представницима Одсека за инспекцијске послове безбедности пловидбе Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Истог дана после промоције Дринске регате на централном делу штанда ТО регије Западна Србија биће организована промоција још једне бајинобаштанске манифестације која има међународни значај и у сталном је успону. Реч је о Башта Фесту – интернационалном фестивалу кратког играног филма. На конференцији за медије која ће у суботу почети у 14.30 говориће  директор и уметнички директор фестивала, редитељ – селектор фестивала и глумац – промо лице овогодишњег Башта Феста.

Поред сталних излагача на штанду Бајине Баште ове године ће се представити и бројни нови приватни смештајни капацитети који су у последње време изграђени а својом архитектуром дају један нови квалитет туристичкој понуди наше општине.

Овогодишњи Сајам туризма одржава се под слоганом “Одмор те чека”, а Грчка је земља партнер. Упоредо са сајмом туризма одржавају се и сајмови сувенира, вина и угоститељске опреме.