4. Сабор ловаца на Тари

4. Сабор ловаца на Тари

Традиционални четврти по реду Сабор ловаца на Тари организује се ове године у трајању од два дана на Калуђерским барама. Први дан је резервисан за ловно стрељаштво док је у недељу, 01. октобра, акценат на такмичењу у припремању ловачког гулаша.  Оба дана манифестације одвијаће се у простору расадника Националног парка Тара.

Организатори манифестације су Општина Бајина Башта, МЗ Солотуша и ловачка удружења „Соко“ из Бајине Баште и „Алекса Дејовић“ из Ужица a Установа Спортско-туристички центар „Бајина Башта“ пружа техничку и промотивну подршку овој манифестацији. Из године у годину ова Сабор ловаца привлачи све већи број посетилаца и такмичарских екипа из целог региона а по интересовању очекује се да ово буде најмасовнији сабор до сада. 4. Сабор ловаца ће пратити и целодневни музички програм.

Програм 4. Ловачког сабора почиње у суботу, 30. септембра,   такмичењем у ловном стрељаштву у оквиру Златиборско – дринске лиге. По завршетку овог такмичења предвиђен је музички програм уз логорску ватру. Централни део манифестације је у недељу  од 10 часова када почиње такмичење у припремању ловачког гулаша као и такмичење за Куп Таре у ловном стрељаштву. Награда за победника Купа Таре је одстрел дивокозе док су за победнике такмичења у припремању гулаша такође обезбеђене вредне награде.

Пријава екипа за учешће у такмичењу у припремању ловачког гулаша је у Туристичком инфо центру у Бајиној Башти до 28. септембра. Само екипе које се пријаве у Инфо центру ће од организатора манифестације добити по два килограма меса за припрему гулаша.

Од 13 часова је такмичење у спортским играма у оквиру сабора док је у 15 часова проглашење победника и додела награда.

За више информација о манифестацији и пријављивање екипа посетите Туристички инфо центар у Бајиној Башти или их контактирајте на телефон 031/866903.