25. Дринска регата оборила све рекорде

25. Дринска регата оборила све рекорде

У Бајиној Башти је у суботу одржан централни део јубиларне 25. Дринске регате – велики спуст реком Дрином од Перућца до Рогачице. Манифестација која константно бележи раст посетилаца и у сегменту на води је забележила рекордну посету ове године. Процене су да је на 25. Дринској регати било 25 хиљада учесника на води и преко 130 000 посетилаца за све дане манифестације.

Међу шаренилом сплавова, чамаца и разноразних пловила уз српске вијориле су се и заставе бројних других земаља одакле су стигли учесници. Традиционално бројним Словенцима на регати су се придружили и Словаци, Немци, Французи, Кинези и бројни дуги.


Карневалска колона дугачка више километара пловила је уз звуке музике великог броја бендова који су свирали на реци а у проводу су уживале и бројне познате личности из јавног живота Србије и земаља региона.

Бајинобаштани су већ заказали дружење на следећој 26. Дринској регати за период од 17. до 21. јула 2019. године а велики спуст Дрином ће бити у суботу 20. jула наредне године. Позивамо вас  да између две манифестације дођете у градић у Подрињу и уживају и многобројним чарима дестинације Тара Дрина Бајина Башта.