24. ДРИНСКА РЕГАТА: Са правом најбоља у Србији

24. ДРИНСКА РЕГАТА: Са правом најбоља у Србији

Потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација званично је отворио спуст на овогодишњој 24. Дринској регати, која према његовим речима, има огроман значај за промоцију Србије.

24. Дринска регата Фото: Ненад Марић

24. Дринска регата Фото: Ненад Марић

,,Дринска регата је са правом прошле године проглашена за најбољу у Србији”, изјавио је министар и истакао да је манифестација од националног значаја која поред великог спуста реком Дрином од Перућца до Рогачице обухвата и многобројне пратеће садржаје, који сваке године у јулу у Бајину Башту привуку више од 100.000 посетилаца.

Љајић је рекао да Дринска регата као најстарија централна манифестација на води, најмасовнија манифестација у Западној Србији, једна од десет најпосећенијих у земљи, представља најбољу могућу манифестацију за промоцију активног одмора код нас. ,,Ми Србију управо због оваквих манифестација желимо да позиционирамо као дестинацију погодну за ову врсту туризма”, истакао је он.

20317140_10203585687838896_1818176442_o

Говорећи о економским аспектима манифестације на целу привреду овог краја, министар је изјавио да ће угоститељи за пет дана трајања, продати више него за преосталих 360 дана.

,,Према томе не само са економског становишта локалног становишта за развој Бајине Баште, ова манифестација има огроман значај за промоцију Србије као туристичке дестинације и очекујемо да из године у годину имамо све већи број иностраних туриста, а да бисмо то остварили морамо више да порадимо на маркетингу и побољшању локалне инфраструктуре”, закључио је Љајић.

Концерт Здравка Чолића на Мост Фесту Фото: Ненад Марић

Концерт Здравка Чолића на Мост Фесту Фото: Ненад Марић

Утисци учесника и медијски извештаји са 24. Дринске регате су изузетно позитивни а са наше манифестације прилоге и укључења имале све националне телевизије, неколико међународних телевизијских екипа, десетине регионалних и локалних телевизија, сви дневни листови као и бројни портали. Процена је да је за пет дана манифестације у Бајиној Башти боравило преко 120 ооо посетилаца.

У времену од среде до недеље на Дринској регати смо имали прилику да уживамо у концерту Тропико Бенда, хуманитарном концерту и најбољем издању Мост Феста. У петак, 21. јула, одржан је велики концерт највеће регионалне звезде, Здравка Чолића, који је приредио спектакуларан наступ пред преко 10 000 посетилаца. У суботу су наступали Бајинобаштански бенд „Рок у поноћ“, „Неверне Бебе“ и проверени рокери „Кербер“.Поред музичког дела скокови са моста и припремање рибље чорбе у Перућцу традиционално привлаче бројну публику и све више учесника.

24. Дринска регата Фото: Ненад Марић

24. Дринска регата Фото: Ненад Марић

Пред нама је задатак да следећа манифестација буде још боља а припреме за то су већ почеле. Јубиларна, 25. Дринска регата, одржаће се од 18. до 22. јула 2018. године а велики спуст Дрином ће бити у суботу, 21.јула 2018.